LITE OM MIG

INGALILL LJUNGCRANTZ PETTERSSON  

Jag har snart 60 års livserfarenhet !  Ja, så ser Jag på livet som rullar på. Det är spännande att få uppleva nya saker som också ständigt ger nya erfarenheter. Jag har alltid haft ett intresse för hälsa, och inte minst nu mitt i livet när kroppens språk blir tydligare och gör mig uppmärksam på när något inte står "rätt till". Det naturliga, det ursprungliga och oförändrade är det jag lockas av. Det som vi  - fysiskt, mental, andligt och sosialt mår bra av, som berika våra liv och håller oss friska. Det är det enda vi behöver.  MIN egen förhoppning och strävan är att en gång få dö  -  tillfreds av ålderdom, och inte av sjukdom.

 HÄLSOHJULET startades 2008 då jag slutförde min utbildning till Diplomerad Hälsoutvecklare,och Diplomerad och av Branschrådet Svensk Massage Certifierad Massör. Namnet Hälsohjulet, tog jag för att min man och jag 1991 tog över denna släktgård med gamla grejor i alla hörn, och den lokal vi renoverat och som nu är HÄLSOHJULET´S var i början av 1900-talet min farfars smedja och cykelverkstad. I taket hängde fullt av ramar och cykelhjul. Mitt Hälsohjul är däremot ett tungt jordnära vagnshjul av ek. . . .   och ständigt i rullning

Hösten 2015 slutförde jag min underbara utbildning till Ayurvedisk Hälsovägledare. En "ren" och klok kunskap om livet och naturens påverkan på oss, som jag hoppas att jag få dela med mig av till många genom intressanta föredrag och hälsobringande konsultationer.

Jag är uppvuxen på landet med massor av NewForestponnyer och andra djur. Att ha djur omkring sig har alltid varit naturligt för mig. Har haft egen verksamhet med NF-uppfödning, uthyrning /försäljning och mindre ridskola, är utbildad och har jobbat i makens dåvarande trädgårdsservicefirma, jobbat inom äldreomsorgen och som personlig tränare / assistent åt en man med stroke.

Något år före millenniumskiftet påbörjade jag min ”Personliga resa” genom en kurs i Mental träning. Den gav nyttiga insikter som jag tagit med mig. Efter att ha ägnat nästan all min tid åt mina djur behövde jag ge mig själv mer tid och uppmärksamhet vilket jag försummat. Med nyfikenhet och lust öppnar jag numera nya dörrar och söker den stig som leder min väg, där jag mår bra. Jag vet värdet av att lyssna till mitt inres längtan och låter det styra mig. Att vara nyfiken på livet, på andra människors livserfarenheter och naturens kunskap (obs ! den nya är inte alltid den klokaste) gör mig rik och jag känner att jag har mycket att dela med mig av till andra som vill lyssna och ta del av det jag fått.